På denna sida pressenteras några av de profilbilder jag skapat till min face book sida, efter som de är små photoshop projekt. Det finns även andra projekt så som till exepel logotyps som presenteras här. Tanken är även att framtida konstnärliga hobby projekt kommer att sammlas här.

utropstecken.png


 

Text som bild. Att skapa en profilbild med hjälp av text var ett kul projekt text i bild

 

Här är en lek med RGB färgerna Inverterade en profilbild av mig och annvände mig av färgfileter för att skapa olika figurer. Det var meny bilden på denna sida tidigare och ett exempel på vad jag tycer om att arbeta med i Photoshop.

halludd.jpg

50/50 hälften tecknat hälften foto.

 

 

Har fastnat lite för de roliga 180 graders panoreringarna i många reklambider och tänkte att en sån borde jag prova att göra... Fick mest hintar om Matrix på Face Book när den här bilden var som profilbild där.

Jul bilden 2013. Fotade mig själv i en julgranskula, frilade bakgruden och lade in en ny tonad blå bakgrund.

jul biden 2013

Skapade en urklipps mask av en profilbild av mig och lade in en annan bild iden. Fotot i profilbilden är från Alfta, hälsingland. Jag hoppade ut i ett sädesfält, lite The Catcher in the Rye inspererat...

 

Satt och lektte med alla olika bildjusterings alternativ i Photo Shop. Sedan skapade jag något av en urkilpps mask, lade till en gör bakgrun. Det blev en skön effekt... en blanding av svart vitt och grön skuggning.

 

 

En lek med att skapa en negativ bild av mig själv. Var extremt longhårig och mitt annars mörka hår hänger ner som en vit gardin och täcker nästan hela ansiktet. Det är dock inte en ren negativ bild vilket syns på att jag lagt konturer på tröjan för at försätka kontrasten mot bakgrunden, som är en inlagd tonad gråskala.

Skapade en urklips bild med mig och en skateboard, med mossa som bakgrund och en facebook profil bild inklipt i som tröj tryck.


Jag har alltid gillat omslag till skivor och böcker, denna bild är inspirerad av en Deckare novell. Kockan kommer från Sankt Matteus kyrka vid Vanadisplan i stockhom.

 

profil time

Kolage med tekande inslag, gillar att försköka mixa tecknade bilder med värkliga foton.

En bild från hotel fönstret mot Lisseberg, teckning blir svart vit fot, som gåröver i fägfoto

 

Ett popart inspererat foto är maskrosen där den är i fäg och resten är svart vitt.

maskros

Logotyp till Hälludds Förlag

Omslag och omslagsbild till kriminalromanen "Den enes bröd den andres död" uppdaget genomfördes i sammarbete med Robert Styrfält, som hjälpte till med bla typsintt och färgsättning av omslag.

    logga till hälluds förlag

Lite selfi bilder i backspeglar.

  bacspegel bild

Logotyp till Nilla Ekonomikonsult & Design

Då det handlade om en blandning av design och ekonomi konsult, tyckte jag att det var roligt att försöka få dessa olika bakgrunder att mötas även rent grafiskt i en bild där av ett garnnystan vars tråd får bilda namnet på företaget.

logga till Nilla kunsult

TED Projektet

Ett projekt mellan KTH, STLM-universitet & Konstfack: Här har designteam satts samman med ett antal ekonom-, ingenjörs- och designelever i varje team. Uppgiften var sedan att som självständig designbyrå lösa ett externt företags problem. Detta är ett förslag på annorlunda inredening och "talking points" för annars sterila hotell korridorer.